חובה לרשום כל נכס בטאבו
יש לבדוק עוד בטרם רכישת הדירה אם הדירה רשומה בלשכת רישום המקרקעין וזאת על מנת למנוע עסקות נוגדות .
מאות אלפי בעלי דירות בישראל אינם מודעים לכך שהנכס היקר שבבעלותם אינו מעוגן ורשום כחוק . הרישום בטאבו הוא מהלך קריטי וחשוב להבטחת זכויות הקניין של האזרח . כל עוד הדירה או אינה רשומה על שם בעל הדירה בטאבו = לשכת רישום מקרקעין , שום מסמך או רישום אחר אינו מהווה תעודה רשמית על כך שהדירה אכן שייכת לרוכש . האומדן של יחידות דיור אשר נבנו ביוזמה ציבורית ואשר באחריות מדינת ישראל נאמד עוד בשנת 2003 בכ-400,000 יח"ד , כאשר לגביהן הופעלה בשנים האחרונות תוכנית עבודה המשלבת את כל משרדי הממשלה הקשורים לרישום בטאבו.
במשרד הבינוי והשיכון מציינים כי אין נתונים מדויקים על המלאי הבלתי רשום בטאבו של דירות בארץ , מאחר והיוזמה לבניה ופיתוח שייכת לגורמים שונים במשק על קרקעות פרטיות וציבוריות ,יחד עם זאת המאמץ הממלכתי התמקד ברישום פרצלציה והסדר קרקעות ורישום בתים משותפים , עלה יפה בתקופה האחרונה . במסגרת מאמץ זה קודמה פרצלציה של למעלה מ200,000 יחידות דיור . במשך השנים האחרונות הושלם רישום זכויות משתכנים לכ-200,000 יחידות דיור. כיום כ200,000 יחידות דיור נמצאות בשלבי טיפול שונים , כאשר מתוכם רק 65,000 בשלבי ביצוע פרצלציה והסדר ואילו היתר בטיפול ואחריות חברות הבניה אשר מבצעות את רישום הבתים המשותפים ורישום הזכוית .
לצורך העלאת המודעות בקרב הציבור לפעול מול חברות הבניה החליטו במשרד האוצר , משרד השיכון , משרד המשפטים , מינהל מקרקעי ישראל(ממ"י) והמרכז למיפוי ישראל ומשרד הפנים באמצעות הועדה הבינמשרדית לרישום זכויות במקרקעין , לצאת לקמפיין נרחב כאשר במרכזו אתר אינטרנט שבאמצעותו ניתן לקבל מידע על מצב רישום הדירה וקידום רישומה . קמפיין זה משלים את קמפיין משרד המשפטים שהנחה את הציבור לבדוק לפני רכישת הדירה אם הדירה רשומה בלשכת רישום המקרקעין זאת על מנת למנוע עסקות נוגדות.
באתר האינטרנט מתרכז מידע שוטף של מהלך הרישום אשר מתבצע על ידי משרדי הממשלה וגופים שונים . האתר כולל מידע מרשויות שונות כגון : משרד הבינוי והשיכון , מנהל מקרקעי ישראל , המרכז למיפוי ישראל , משרד המשפטים וחברת עמידר .
באתר של משרד המשפטים ניתן גם לקבל נתונים על המרשם כאשר הפרסום הנוכחי מכוון לאתר משותף למספר משרדי ממשלה וגם נותן לגולש בו נתונים על כל תהליך הרישום ובידי איזה גורם נמצא שלב הטיפול הנוכחי כולל מידע אשר מפרט את שם החברה האחראית לטיפול ברישום הנכס . מערכות המידע יוצרות שיפור של השירות לאזרח ומתרגמות את הממשל הזמין מסיסמא למעשה.
יש לציין כי בשנים האחרונות בוצעו פעולות נרחבות שתכליתן האצת הרישום כגון משלוח מכתבי התראה לחברות בניה , חילוט ערבויות לחברת סרבניות רישום , הגשת תביעות משפטיות על ידי מנהל מקרקעי ישראל (ממ"י) , החלת צו פיקוח על מחירי רישום העברת זכויות , החלטת של מועצת מנהל מקרקעי ישראל לאפשר מניעת השתתפות במכרזי השיווק של קרקעות מדינה ליזם או גורם אחר שהוגדר "כסרבן רישום", ועוד.
צ'ק האוס הינה החברה המובילה בארץ לביצוע בדיקות שווי נכסים מידי שמאי מקרקעין מוסמכים משרד המשפטים. באתר זה תוכלו לפנות לבקשת ייעוץ או שירות במגוון תחומים ובינהם בדיקות דירה ובית לליקויי בניה, בדק בית, בדיקות הנדסיות כדון בדיקות אקוסטיות ובדיקות קרינה ועוד שירותים נילווים קשורים. הינכם מוזמנים לפנות בטופס "צור קשר" באתר ולקבל מענה מהיר לכל שאלה.
קוראים שקראו את זה התעניינו גם ב:
-
אורה כ. רעננה
לארז אריה, מהנדס חברת צ'ק האוס. רציתי להודות לך על עבודתך המקצועית והאמינה בביתי לפני מספר שנים. בזכות חוות דעתך המפורטת והמקצועית, זכיתי בסכום נכבד במערכת המשפט מול קבלן הבניין.