חוות דעת מומחה לבית משפט
ישנם מקרים רבים, בהם אנו נזקקים לחוות דעת מומחה לבית משפט, המפרטת ליקויי בנייה. חוות דעת כזו נכתבת על ידי חברת בדק בית, שאנשי המקצוע שלה בדקו את הנכס הרלוונטי. בהכנת מסמך כזה משתתפים אנשי מקצוע מענף הבניין, לרבות מהנדס בניין ושמאי מקרקעין. להלן כמה דוגמאות נפוצות בהם נדרשת חוות דעת כזו.
ליקויי בניה הקשורים לחדירת מים
בלא מעט מקרים קיימת חדירת מים לתוך המבנה, דבר המפריע מאוד לשגרת חייהם של דיירי הנכס. חדירת מים יכולה להתרחש כתוצאה מאיטום לקוי בין הגג לתקרה, איטום בלתי תקני בין רצפת נכס אחד לתקרתו של הנכס מתחתיו, כתוצאה מסדקים בצנרת להולכת מים או ביוב, כתוצאה מסתימות בצנרת שלא אותרו או טופלו ועוד. לדוגמה, אם בעל הנכס מתלונן שהוא מבחין בסימני רטיבות בתקרה שאינם מתייבשים, נפילת חיפויי תקרה או סימנים של זליגת מים על הקירות- אות הוא, כי קיימים ליקויים הקשורים לחדירת מים. חוות דעת מומחה תאתר את הליקויים הללו (כולל ליקויים סמויים, שלא ניתנים לאיתור בעין בלתי מזוינת), תפרט את מהות הנזק (בליווי תמונות ושרטוטים) ותעריך בכמה הוא מסתכם.
בעיות בשלד
ליקויים מסוג זה הנם ליקויי בנייה חמורים, העלולים להוות מפגע מסכן חיים. כאשר ישנם סימנים כי שלד המבנה נבנה באופן לא תקני, לקוי או רשלני, יש צורך לפנות מיד למומחי בדק בית כדי שיעריכו את מידת הנזק. סימנים לבעיות בשלד כוללים, בין השאר: סדקים בקירות המבנה, התפוררות של חיפויי קיר, חשש לפגיעה בקיר תומך וכדומה. כאשר אנו מבחינים בסימן כלשהו מבין הסימנים הללו, מומלץ לקבל חוות דעת מקצועית בהקדם האפשרי.
אי התאמה למפרט או לתקן מחייב
הקבלן מחויב לבצע את עבודתו בהתאם למפרט שסוכם עם הלקוח ולתקני הבנייה הרלוונטיים. בדק בית, המבוצע לאחר שהקבלן סיים את עבודתו, עלול לגלות ממצאים שונים מהמתחייב. למשל, אם הקבלן השתמש בצנרת מים מחומרים לא איכותיים או לא תקניים, אם עובי הקירות אינו כנדרש בתקן, אם תשתית החשמל אינה עומדת בתקני הבטיחות, אם המדרגות גבוהות מהנדרש וכדומה. חוות דעת מקצועית תפרט את אי ההתאמות הללו.
ליקויים בטיחותיים
מעקה נמוך מדי, מדרגות בשיפוע בלתי תקני, ממ"ד בלתי תקני, קיר או רצפה שנבנו בניגוד למפורט בתקן, חשד לעבודה רשלנית שפגעה בקירות תומכים וכיו"ב- כל אלו הם ליקויי בנייה בטיחותיים. חוות דעת מומחה לבית משפט תסקור ותרחיב אודות ליקויים אלו וגם תעריך את היקף הנזק הנובע מהם.
ליקויים קלים
ישנם ליקויי בנייה קלים, אשר אמנם אינם מהווים מפגע בטיחותי או מטרד לדיירים, אך יוצרים פגמים אסטטיים. דבר זה פוגע בהנאתם של דיירי הנכס מהמבנה בו הם גרים וניתן לקבל פיצוי בגינם. ישנם מקרים, בהם גם לליקויים קלים יש חשיבות רבה. למשל, אם לפני מכירת דירה החליט המוכר לבצע שיפוץ (כדי להעלות את ערך הנכס) וקבלן השיפוצים לא ביצע עבודה אסטטית – גורם הדבר למורת רוח רבה מצד בעל הנכס, שלא יוכל להציע את הנכס למכירה במחיר שעליו חשב.
ליקויי בנייה אקוסטיים או תרמיים
אלו ליקויים אשר פוגעים באיכות החיים של הדיירים ואף יכולים להסב להם נזק כלכלי. קירות דקים שאינם מספקים בידוד ראוי מרעש או מקור, חומרי בנייה זולים, חוסר התאמות לתקני בידוד תרמי או אקוסטי- כל אלו מצבים שבהם נדרשת חוות דעת מומחה, כדי לתבוע לדין את הקבלן המבצע.
המלצה לקריאה נוספת: ליווי משפטי
קוראים שקראו את זה התעניינו גם ב:
לקוחות ממליצים:
-
נאוה ע. רחובות
לפני כחודש הגעתם לדירה הממוקמת בעיר רחובות שאני ובעלי רצינו לקבל מהקבלן. אני ובעלי מעריכים את עבודתו המקצועית של המהנדס הבניין שהגיע לבצע את הבדיקה ובזכות הייעוץ המקצועי וחוות דעתו המיומנת, דרשנו לתקן את הליקויים שהמהנדס איתר במהלך הבדיקה. גם בבדיקה החוזרת שדרשנו, מהנדס חברתכם הגיע לבדיקה חוזרת לוודא שהתיקונים אכן בוצעו. היום, אנו מאושרים לגור בבית ללא ליקויים! תודה מקרב לב!