מחפשים בית? כדאי שיהיה בו ממ"ד

אילוסטרציה - סימן שאלה על ביתבמציאות הביטחונית המורכבת שאנו חיים בה כיום, חייבים אזרחי ישראל להיערך לכל תרחיש של תקיפה אפשרית. כדי לסייע לאזרחים להתגונן טוב יותר מפני תקיפות פתע מסוגים שונים, הוחלט, לאחר מלחמת המפרץ, כי בכל דירה חדשה ייבנה מרחב מוגן דירתי (ממ"ד). מהו תפקידו של הממ"ד ומהי תרומתו לדירה? על כך במאמר שלפניכם.

מהות הממ"ד ותפקידו

הממ"ד הנו חדר, המהווה מקלט דירתי ייעודי. קירותיו של הממ"ד עבים מהרגיל והוא אטום לגזים. הממ"ד נועד להגן על דיירי הדירה בפני התקפות טילים (עם ראשי נפץ קונבנציונאליים ולא קונבנציונליים), כאשר ההתראה המתקבלת קצרה מכדי כדי לאפשר ירידה למקלט המשותף. קירות הממ"ד עשויים בטון מזוין בעובי של לפחות 20 ס"מ, יש בו חלון אטום בפני חדירת גזים והדלת שלו נפתחת כלפי חוץ (למניעת הדיפתה פנימה בעת פיצוץ). במידת הצורך, ניתן להתקין בממ"דים גם מסננים מיוחדים להגנה בפני איומים ביולוגיים או כימיים. שטח הממ"ד הדירתי הנו 9 מ"ר נטו (לא כולל עובי הקירות), כדי לאפשר לדיירי הבית שהייה נוחה יחסית. הממ"דים נבנים בהתאם למפרטים הקבועים בתקנות ההתגוננות האזרחית (מפרטים לבניית מקלטים), התש"ן-1990.

תרומתו של הממ"ד לנכס

לממ"ד הנבנה כחוק יש כמה תרומות חשובות לנכס:

  1. בראש ובראשונה- הגנה על שלומם של יושבי הבית בעת התקפת אויב.
  2. הממ"ד מחזק את הדירה גם בפני רעידות אדמה. זאת, משום שהוא עשוי מקשה יצוקה אחת, המהווה בסיס איתן התומך את הבית.
  3. בבתים פרטיים- ניתן לבנות את הממ"ד כחדר נוסף. מסיבה זו, גדל שטח הבית ושוויו עולה. בבתים משותפים ניתן להוסיף ממ"ד דירתי אם יש לכך הסכמה של רוב בעלי הבתים בבניין.
  4. תוספת לשווי הנכס. שמאי מקרקעין מעריכים את תוספת השווי בגין הממ"ד ב-120 אלף שקלים חדשים או יותר. נוסף על כך, במקרים של השבחת הנכס כתוצאה מבניית ממ"ד- לא משלמים היטל השבחה.

בנית ממ"ד ובדיקתו

אם החלטתם להוסיף ממ"ד, רצוי מאוד שתתקשרו עם קבלן מנוסה, כזה שכבר בנה לא מעט ממ"דים בעברו. בקשו לראות ממ"דים קיימים ולשוחח עם לקוחות של קבלן כזה. מעבר לבחירת הקבלן, חשוב שתיצרו קשר גם עם שמאי מקרקעין או גורם מוסמך אחר, היכול ללוות אתכם בקבלת ההיתרים והאישורים הרלוונטיים לצורך ביצוע הפרויקט. לאחר שהעבודה הושלמה, מומלץ מאוד לערוך לממ"ד בדק בית. מדובר בבדיקה הנדסית מקיפה, המתבצעת בידי מומחי נדל"ן (מהנדסי בינוי וקונסטרוקציה, מודדים, שמאי מקרקעין וכד').

שרות בדק בית יבדוק עבורכם, בין היתר, את האספקטים הבאים:

  1. אם הממ"ד נבנה בהתאם לתקנות ולמפרטים הקבועים בחוק.
  2. אם ישנם פגמים כלשהם, גלויים או סמויים, המצויים בממ"ד. במידה ומתגלים פגמים, יצלם צוות בדק בית את המפגעים ויפרט את עלויות תיקונם.
  3. אם היה שימוש בחומרים ובשיטות בניה איכותיות ותקניות.
  4. אם קיבלתם בדיוק את מה שהקבלן הבטיח לכם בחוזה, ללא חריגות.
  5. אם נמצא בצוות הבדק גם שמאי מקרקעין, הוא יוכל להעריך בכמה עלה שווי הנכס שלכם בגין תוספת הממ"ד.

לידיעתכם, דו"ח בדק הבית שתקבלו לידיכם בגמר הבדיקה הנו מסמך מקצועי המהווה ראיה משפטית לכל דבר. מסיבה זו, וכדי להימנע מתביעות משפטיות, לא צפוי הקבלן לסרב לתקן את הליקויים שהתגלו בבדיקה.

למידע נוסף צור קשר:
שם מלא
טלפון
e-mail
נושא
שיחת חינם
1-800-103-333
לקוחות ממליצים:
  • שולה ואהרון צ. גבעת שמואל
    קבלנו ממך חוות דעת ומסרנו לקבלן אשר מיד ביצע תיקונים על ידי אנשי מקצוע מטעמו על מנת לתקן את הליקויים שציינת בדו''ח... חשוב לנו לציין את השירות החם, האדיב וכמובן המקצועי שלך. טוב לדעת שיש במדינתנו הקטנה עדיין אנשי מקצוע המעניקים שירות באיכות גבוהה...