מעצבי-על מעצבים גם בניינים…
קבלני הבניין בישראל תרים ללא הרף אחר רעיונות מקוריים, שיסייעו להם לשווק את הדירות שבנו. כאשר מדובר בדירות יוקרה, אחד האמצעים היעילים ביותר לשיווק הנכסים הוא שכירת שירותיו של מעצב על, שיעצב את הדירות. במה מדובר והאם זו טקטיקה יעילה מבחינה שיווקית? על כך במאמר שלפניכם.
הכול התחיל עם פיבקו
מגדל הגן, הידוע גם בשמו "מגדל פיבקו", תוכנן על ידי האדריכל הנודע אילן פיבקו. מגדל זה, שבנייתו הושלמה בשנת 2004, נמצא סמוך מאוד לנתיבי איילון, והוא צופה על פארק הירקון משלוש חזיתות. זהו מגדל בגובה 68 מטרים, הכולל דירות יוקרה מעוצבות. הדירות במגדל גדולות מאוד, והוא כולל גם דופלקסים וטריפלקסים. המגדל מעוצב בצורה יוצאת דופן: הוא הולך ומתרחב בחלקו העליון. דיירי הבניין המיוחד הזה נהנים גם מהכנסה קבועה בגין שלט פרסום ענק, הפרוס על קיר הבטון האטום אשר פונה לכיוון נתיבי איילון.
פיליפ סטארק ומגדלי YOO
מעצב העל הבינלאומי פיליפ סטארק, טבע גם הוא את חותמו בנוף דירות היוקרה בישראל. פרויקט מגדלי YOO תל אביב, הכולל שני מגדלי דירות מעוצבים בצורת גליל, הוא פרי תכנונו. המגדלים, שנבנו בידי קבוצת חבס, שוכנים בין נתיבי איילון לדרך נמיר בתל אביב. הדירות עצמן לא תוכננו עם חלוקה פנימית, כך שכל דייר היה חופשי לתכנן את החלוקה הפנימית לפי צרכיו ונטיית ליבו, בסיוע צוות עיצוב שעבר הכשרה בסטודיו של סטארק. דיירי הפנטהאוסים במגדלי YOO נהנים מפינוק ייחודי: כל פרט בפנטהאוסים אלו עוצב בידי פיליפ סטארק, כולל ברזים, אריחים, מתגים וכל השאר.
מעצבי העל אינם עוסקים רק בעיצוב בנייני מגורים. רק לאחרונה פורסם כי האחים חג'ג', הבונים את מגדלי הארבעה בתל אביב, שהם מגדלי משרדים, שכרו את שירותיו של המעצב האיטלקי הידוע ג'ורג'יו ארמני. ארמני יעצב את השטחים הציבוריים במגדלים הללו, כולל לובי וטרקלין העסקים. היזמים שילמו במיטב כספם עבור הערך המוסף שיתווסף לפרויקט: לפי הפרסומים, שכרו של המעצב הידוע יעמוד על 14 מיליון שקלים.
רון ארד ומוזיאון העיצוב בחולון
לא רק יזמים פרטיים, אלא אפילו רשויות עירוניות גילו את האטרקטיביות הטמונה במעצבי העל. כך למשל, אין ספק, שהעובדה שמעצב העל רון ארד תכנן את מוזיאון העיצוב בחולון, תורמת רבות למיצובו הייחודי של המוזיאון. פרנסי העיר סברו, מן הסתם, כי "טביעת האצבע" של ארד תהווה מגנט תיירותי לעירם. הם צדקו: לפני שלוש שנים פורסם בעיתון "גלובס", כי מגזין התיירות הנחשב "קונדה נסט טרוולר" בחר במוזיאון זה כאחד מפלאי תבל החדשים.
השפעה על מחיר הנכסים
כל שמאי מקרקעין יאמר לכם, כי ערכו של נכס נדל"ני נקבע לפי מספר גדול של פרמטרים, ביניהם: גודל הנכס, מיקומו, ערכו ההיסטורי, מחירי נכסים דומים באזור, הנוף, מצבו ההנדסי של הנכס ועוד. מעבר לכך, ככל שמדובר בנכס ייחודי יותר, סביר להניח שיהיו רוכשים אשר יהיו מוכנים לשלם פרמיה נאה, עבור הזכות להתגורר בנכס כזה. זהו בדיוק המצב, כאשר מדובר בנכסים שעוצבו על ידי מעצבי העל. כך למשל, סביר להניח שמעריץ של פיליפ סטארק יהיה מוכן לשלם תוספת ניכרת למחיר השוק, עבור הזכות להתגורר בפנטהאוס ייחודי, שכל פרט בו עוצב על ידי המעצב המפורסם.
קוראים שקראו את זה התעניינו גם ב:
-
שולה ואהרון צ. גבעת שמואל
קבלנו ממך חוות דעת ומסרנו לקבלן אשר מיד ביצע תיקונים על ידי אנשי מקצוע מטעמו על מנת לתקן את הליקויים שציינת בדו''ח... חשוב לנו לציין את השירות החם, האדיב וכמובן המקצועי שלך. טוב לדעת שיש במדינתנו הקטנה עדיין אנשי מקצוע המעניקים שירות באיכות גבוהה...