שינוי העדפות צריכה בענף הנדל"ן
מגדלים במקום צמודי קרקע
חלום הבית הקטן, הדו משפחתי, עם הגינה הקטנה הצמודה – הולך ונעלם. הדיירים החדשים מבקשים, מסתבר, לגור במגדלי דירות. מדובר במגדלים בני עשרים עד שלושים קומות, הצצים כפטריות לאחר הגשם. מפאנל של יזמי נדל"ן שנערך לאחרונה באילת, מתברר כי מגדלים כאלו נבנים פחות על ידי קבלנים מסורתיים, ויותר על ידי קבוצות רכישה, כמו למשל קבוצת חג'ג' או קבוצתה של ענבל אור. התופעה מורגשת בכל הערים הגדולות בישראל, לרבות תל אביב, נתניה, פתח תקווה, ירושלים, רמת גן, אשדוד, חיפה, חולון, ראשל"צ ועוד.
בעיות התושבים הגרים מסביב למגדל
מגדלי מגורים אומנם הולכים ומתרבים, אך ישנם גם כאלו המתנגדים להם. כך למשל, תושבים המתגוררים באזור של בניה נמוכה עשויים בהחלט להתנגד להחלטה של הוועדה המקומית להקים באזור מגדל גדול, שייצור בסביבתם רעש, בעיות חניה והפרעות אחרות לאיכות חייהם. אם יתארגנו תושבים אלו וישכרו את שירותיו של שמאי מקרקעין, יוכל הנ"ל גם לנסות ולהניא את הוועדה המקומית מהחלטתה זו, על ידי הגשת מסמך מיוחד, המפרט את הנזק העתידי שייגרם לתושבים.
מגדלי צעירים
אין זה סוד, כי זוגות צעירים רבים משתוקקים לדירה משלהם. המגמה החדשה, של נהייה אחר מגדלי דירות, עשויה להוות בעיה קשה עבורם, שכן לא רק שעלות דירה כזו עשויה להיות גבוהה, גם עלות האחזקה שלה יקרה בהרבה מדמי וועד רגילים. עם זאת, מסתמנת התחלת מגמה של בניית מגדלי דיור לצעירים, בהם יוכלו הצעירים לשכור דירה במחיר של כ-3500 ש"ח לחודש, עם דמי ניהול של פחות מ-400 ש"ח לחודש לדירה.
היצע הדירות החדש
הקבלנים בישראל כבר זיהו את המגמה הנדלנ"ית החדשה, והם מסתערים עליה במלוא העוצמה. כך למשל, רק באחרונה אישרה הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בתל אביב להקים מיגדל בגובה של לא פחות מ-80 קומות, באזור מתחם הקריה. העיר נתניה חווה גם היא מגמה מואצת של בניית מגדלים בתחומה, והיא אף הוגדרה על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה כשיאנית הבנייה לגובה בישראל, עם כמעט 2000 יחידות דיור הנמצאים כעת בבנייה, במגדלים בני 16 קומות ומעלה. הקבלנים טוענים כי קל יותר לשווק דירות במגדלים מאשר דירות צמודות קרקע, ובמיוחד דירות בקומות הגבוהות, שנשקף מהן נוף מרהיב הכולל את הים.
מגדלים: הפתרון היחיד
יזמי נדל"ן רבים אומרים כי נוכח הביקושים הערים לדירות ומצוקת הקרקעות הפנויות לבניה, אין מנוס אלא לבנות לגובה. קו הרקיע של הערים הגדולות בישראל עומד להשתנות, הם טוענים. מבחינת הקבלנים, בניה לגובה היא גם הפתרון הטוב ביותר גם לדיירים, שכן פתרון זה מאפשר השארת יותר שטחים ירוקים מסביב לבניין, וגם בניית מתקני נוחות כמו חדר כושר או בריכה, המנעימים את זמנם של דיירי המגדל. כמו כן, יש עוד "בונוס" לדיירי מגדלים. שמאי מקרקעין גורסים כי דירות במגדלים שוות יותר מדירות בבנייני מגורים סטנדרטיים, בין השאר, בגלל המפרט הטכני העשיר, רמת הגימור הגבוהה והנוף הנשקף מהחלון, היכול- לבדו- להעלות משמעותית את ערך הדירה במקרים מסוימים.
יחד עם זאת, אסור לשכוח שברכישת דירה, אין לנו לסמוך על אחרים מלבד על עצמנו. בין אם מדובר במגדלי דירות מפוארים או בבית דירה סטנדרטי, ובלי קשר למפרט. דאגו לביטחונכם והזמינו שירות בדק בית מיוזמתכם. ממש כשם שהייתם עושים אם הייתם רוכשים רכב. לא משנה מה העלות, זה עדיין עלות גבוהה ומספיק חשוב על מנת שתדעו שאתם ומשפחתכם בטוחים. (מה גם שלעתים, פיצוי מקבלן יוזיל את עלות הדירה גם בעשרות אלפי שקלים)
רכשתם דירה? פנו אלינו בכל שאלה ונשמח לסייע לכם.
קוראים שקראו את זה התעניינו גם ב:
-
אורה כ. רעננה
לארז אריה, מהנדס חברת צ'ק האוס. רציתי להודות לך על עבודתך המקצועית והאמינה בביתי לפני מספר שנים. בזכות חוות דעתך המפורטת והמקצועית, זכיתי בסכום נכבד במערכת המשפט מול קבלן הבניין.